Acasă Grădină și grădină de legume Cum să scapi de melci în grădina de legume

Cum să scapi de melci în grădina de legume

de Iurie Theodorescu

Publicitate

Mai întâi de toate, va trebui să facem ordine în complot.

Publicitate

Care sunt pericolele pe care le prezintă melcii
Acestei moluște îi place să mănânce frunze și fructe de plante. În grădina de legume, ele aleg cel mai adesea varza, spanacul, salata, mazărea, dovleceii, dovleceii, dovleceii și lăstarii de cartofi, precum și castraveții, roșiile, morcovii, căpșunile, căpșunile și diverse flori de grădină.

Melcii vorace pot distruge rapid atât răsadurile tinere, cât și plantele mature și vă pot priva de recoltă. Iar în zona de risc a culturilor nu numai în teren deschis, ci și în seră.

Cum să recunoașteți că melcii s-au instalat pe plante
Adesea puteți întâlni melcii în direct – după ploaie sau dimineața devreme, când picăturile de rouă de pe plante nu au avut încă timp să se usuce. Găurile și marginile zdrențuite de pe frunze sunt un semn sigur că legumele, plantele aromatice sau florile au căzut victime ale acestor dăunători alunecoși. Moluștele pot mânca chiar și haulmul, lăsând doar tulpinile goale.

Melcii ies de obicei noaptea după hrană, dar, datorită protecției cochiliei lor, pot mânca plantele în timpul zilei. Apropo, matrapazlâcurile melcilor și ale melcilor sunt foarte asemănătoare și nu este întotdeauna posibil să înțelegeți care dintre dăunători s-a instalat pe parcela dumneavoastră, fără a-i întâlni „față în față”. Cu toate acestea, metodele de combatere a ambelor moluște vor fi aceleași.

Ce trebuie să rețineți atunci când vă luptați cu melcii în grădina de legume
Colectați manual melcii detectați manual – acest lucru va ajuta la reducerea numărului lor pe parcelă. Într-o seră sau seră, această măsură va fi deja suficientă, deoarece moluștele ajung acolo accidental. Dacă vă pare rău să distrugeți melcii, duceți-i departe de grădină, de exemplu, în pădure.
Melcilor le place să trăiască în iarba înaltă și caută tufișuri izolate. Încercați să tundeți gazonul în mod regulat și să îndepărtați buruienile și alte vegetații nedorite pentru a ține dăunătorii departe de zona lor de confort.
Păstrați locul în ordine. Îndepărtați scândurile, resturile de construcție și alte resturi unde se poate acumula umezeala. Aceste grămezi devin adesea casa melcilor și a altor dăunători.
Melcii nu se hrănesc doar cu vegetație proaspătă, ci și cu alimente stricate. Așadar, îndepărtați periodic fructele și boabele căzute pe jos.
Dacă hrăniți animale vagaboande sau, de exemplu, arici, nu lăsați mâncare în bolurile de pe stradă peste noapte. Melcii ar putea veni târându-se înapoi la locul unde se află pentru a mânca din bunătăți.
Dacă metoda aleasă nu a ajutat la alungarea dăunătorilor din prima, repetați procedura sau încercați un alt remediu.
Cum să scapi de melci în grădina de legume cu ajutorul cojilor de ouă
Această metodă simplă și bugetară protejează eficient plantele de raidurile moluștelor.

Ați putea dori, de asemenea